de directe omgeving van Kalandor Resort
Kalandor Resort ligt in het hart van het Zaladal, een streek die zich kenmerkt door bosrijke en heuvelachtige landschappen, wijn- en zonnebloemvelden, meren, warmwaterbronnen en kuuroorden. Kortom een streek waar jong en oud een culturele, een actieve, een natuurlijke en een ontspannende vakantie kan houden. Wij hebben een selectie gemaakt van 8 locaties waar al deze elementen in uitkomen.
Al deze locaties liggen binnen een straal van 30 kilometer van Kalandor Resort en zijn binnen een half uur te bereiken. Natuurlijk kunt u de omgeving met de auto verkennen, maar deze korte afstanden kunt u natuurlijk ook op de fiets afleggen. Of wat dacht u van een wandeling naar het dorp, het bos of het meer?de omgeving in kaart gebracht


1. Zalacsány (2,5 km)
Zalacsány is het dorpje waar ons resort onderdeel van uitmaakt. Ook al treft u hier geen wandel­promenade of winkel­centrum aan, het plaatsje heeft wel degelijk iets te bieden. Aan de rand van het dorp ligt een groot meer (110.000 m˛ groot) dat door vier beken wordt gevuld. In het meer zijn verschillende zoetwater­vissen te vangen: karper, snoek, meerval en baars. Voor ongeveer €12,00 is voor vissers een dagkaart te koop bij de snackbar aan het meer. Met deze kaart mag u met twee hengels vissen en 7 ŕ 10 kg vis mee naar huis nemen. Aan de andere kant van het meer is een zonne­weide aangelegd, waar u voor een kleine bijdrage de hele dag kan zonnen en zwemmen. [lees verder >]
[vervolg: Zalacsány] Vlakbij dit meer ligt een openlucht­theater, waar in de zomer regelmatig voorstellingen worden gegeven.
In het centrum van het dorpje vindt u een post­kantoor, een kleine super­markt en een Duits­sprekende huisarts. Er zijn een paar restaurantjes waarvan er een beslist de moeite waard is.


2. Kehida Thermál (4 km)
3. Hévíz (10 km)
In het plaatsje Kehidakustany, vlak bij ons resort, ligt een groot en modern zwembad, met 2600 m˛ binnen- en buiten­baden, een 94 meter lange glij­baan, een whirl­pool, een jacuzzi en een golf­slag­bad. Daarnaast zijn er ook meerdere kuur­baden met temperaturen tot 49şC, sauna’s en diverse therapieën en massage­mogelijk­heden. Dit bad heeft dus voor het gehele gezin wat te bieden. Bekijk de website voor meer informatie.
Het tweede grootste warm­water­meer ter wereld heeft een opper­vlakte van 47.500 m˛ en ligt boven een uitgewerkte krater van 36 meter diep. Het water heeft een bewezen genees­krachtige werking en per seconde borrelt er 420 liter water van 36şC naar de opper­vlakte. Dit water is licht radio­actief, zwavel­houdend en rijk aan gassen en mineralen. Het meer van Hévíz geniet al sinds 1795 bekend­heid als kuur­oord. Ook als drink­kuur is het water uitermate geschikt. Naast het meer treft u verschillende straatjes waar u kunt winkelen of een terrasje kunt pakken.


4. Keszthely (18 km)
5. Balatonmeer (20 km)
Keszthely is de grootste en oudste bewoonde plaats aan de kust van het Balaton­meer. Het was in de tijd van de Romeinen een belangrijk handels­centrum. Het derde grootste kasteel van Hongarije is het Festetics-kasteel. Kenmerkend zijn de 101 kamers, de sierlijke poorten, de barok­toren, de prachtige, in oorspronkelijk staat bewaard gebleven kapel en de grafelijke bibliotheek Helikon met 86.000 boeken. In de muziekzaal, de spiegelzaal, worden elke week concerten gehouden. Het park in Engelse stijl heeft een beschermde status en wordt op dit moment gerestaureerd. Aan het strand van Keszthely bevindt zich een fraaie, houten pier uit 1892. In Keszthely vindt u meerdere musea, een wandel­promenade en een grote weekmarkt. In deze stad liggen meerdere grote super­markten, waarvan er een (TESCO) zelfs 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend is.
Het Balaton­meer, met een opper­vlakte van ongeveer 600 km˛ en een lengte van 77 km, is het grootste zoet­water­meer van midden-Europa. De totale kustlijn is 195 km lang, het breedste gedeelte is 14 km, het diepste gedeelte 12 meter. De ondiepe zuid­oever is ideaal voor kinderen, maar ook aan de snel dieper wordende noord­kant zijn er fijne stranden. Het meer is relatief ondiep, gemiddeld 2 tot 4 meter. De water­temperatuur schommelt in de zomer tussen de 20 en 26 graden: dit is dus warmer dan de buiten­temperatuur in de ochtend of de avond. Rondom het meer ligt een fietspad, zodat u er helemaal omheen kunt fietsen.


6. Kleine Balaton [Kis Balaton] (21 km)
7. Zalakaros (28 km)
Kis Balaton is een vlak, moeras­achtig gebied met tien­duizenden vogels die huizen in de riet­velden. Van de 370 vogel­soorten in Hongarije nestelen er hier 150; de meesten zijn reigers en bijen­eters. De sneeuw­witte zilver­reiger is hier het meest zeldzaam. U kunt deze indruk­wekkende vogel­wereld vanaf het eiland Kanyavár en vanuit de uitzicht­toren bekijken. In dit streng beschermde gebied kunt u alleen op afspraak en onder begeleiding een tocht maken. In het nabij­gelegen Kápolnapuszta is het enige buffel­reservaat van Europa zeer de moeite waard om te bezoeken.
Per minuut borrelt hier 830 liter thermaalwater van 96şC omhoog vanuit 2300 meter diepte. Dit water voedt een van de jongste kuur­baden in Hongarije. Mensen met reuma­tische aandoeningen, klachten aan het bewegings­apparaat of het zenuw­stelsel en patiënten met chronische gynaecologische klachten vinden hier verlichting. Het Gránit Gyógyfürdo-zwembad is een van de grootste zwembaden van Hongarije, met meerdere thermaal­baden en een groot zwem­paradijs voor jong en oud!


8. Zalaszántó (23 km)
en dit is niet alles...
In de bossen bij Zalaszántó hebben boeddhistische monniken een Stupa, een tempel, gebouwd: wit met een grote koepel en een groot beeld van Boeddha. Dit is de grootste Boeddhistische tempel buiten het Aziatische continent en deze is ingewijd door de Dalai Lama.
Natuurlijk zijn er binnen een straal van 30 kilometer veel meer interessante plaatsen te bezoeken. En binnen een straal van 200 kilometer liggen Boedapest, Wenen, Bratislava en Zagreb. Deze vier hoofdsteden bieden alle veel cultuur en entertainment en zijn een bezoek vooraf of aansluitend aan Kalandor Resort meer dan waard!Paprika, por­se­lein en pá­lin­ka. Gou­lash, sala­mi en uni­cum. Din­gen die u niet mag mis­sen als u met va­kan­tie naar Hon­ga­rije gaat. Hon­ga­rije heeft voor elk wat wils: naast een rij­ke his­to­rie heeft dit land niet al­leen uit­ge­strek­te vlak­tes, azuur­blau­we me­ren en glooi­en­de heu­vels, maar ook een brui­sen­de hoofd­stad (Boe­da­pest). Laat u ver­ras­sen door de Hon­gaar­se boe­ren­keuken in een kli­maat met war­me, dro­ge zo­mers.
Kortom: Hongarije zal uw ver­wach­tingen over­treffen. Echt een land om zelf te ont­dekken...Wat u niet mag mis­sen en wat u moet we­ten over Hon­ga­rije leest u hier.
Kalandor Resort is zowel een sfeer­volle Bed & Breakfast als een com­pleet vakan­tie­park. Wij bieden u een goed bed met een lekker ontbijt, maar u kunt hier ook terecht voor een com­plete vakantie. Het resort heeft drie soor­ten ac­com­mo­daties:
2 vakan­tie­huis­jes, 2 blok­hutten en 1 ruime villa, die in to­taal aan 16 per­so­nen plaats bie­den. Al vanaf €18,50 per per­soon per nacht, kunt u hier over­nach­ten: deze prijs is in­clu­sief ont­bijt! En voor 12 euro per per­soon kunt u op de meeste avon­den in de week aan­schui­ven voor een Hon­gaar­se maal­tijd of bar­be­cue...Alle info over de accom­mo­da­ties van Ka­lan­dor Re­sort leest u hier.

© 2015 Kalandor Resort
alle rechten voorbehouden