Schildercursus
In samenwerking met beeldend kunstenaar Marjolijn Rigtering organiseert Kalandor Resort ook in 2014 een schilderarrangement. Naast het creatieve proces, dat natuurlijk voorop staat, kunt u ook proeven van de Hongaarse cultuur en de Hongaarse keuken. Creativiteit, cultuur en ontspanning staan centraal tijdens dit arrangement.


Dagelijks kunt u onder leiding van Marjolijn uw creatieve grenzen verleggen. Zij laat u proeven van verschil­lende schilder­methoden, waarvoor de materialen aanwezig zijn. Zowel beginnende als gevor­derde schilders zijn welkom in de kleine week­groepen. Met behulp van haar jaren­lange ervaring als docente en kunst­schilder, zal Marjolijn u zoveel mogelijk indivi­dueel bege­leiden.

Aan het begin van de cursus ontvangt u een schetsboek met harde kaft, een grafiet­stift en een kneedgom. Deze blijven uw persoon­lijk bezit. Gedu­rende de hele week kunt u dit teken­dagboek gebruiken om schetsen te maken van hetgeen u ziet of mee­maakt. Ook ontvangt u teken- en schilder­materialen, die u aan het einde van de week weer inlevert. Daarnaast kunt u gebruik maken van potten acrylverf, extra kwasten, teken­papier, speciale materi­alen, ezels en klapstoelen.

De thema's van deze crea­tieve vakantie zijn het Hongaarse landschap en het aanzicht van de schilder­achtige dorpjes of steden. U krijgt directe opdrachten via een korte inleiding, maar heeft duidelijk ruimte voor uw eigen creatieve inbreng. Er zal niet alleen in en rond Kalandor Resort worden gewerkt, maar ook in de wijde omgeving. Per auto bezoeken we verschil­lende locaties die u kunt bezichtigen, maar waar ook tijd is gepland om ter plekke te schilderen. Tussen de bedrijvig­heid door is er deze week voldoende tijd om te ontspannen.Marjolijn Rigtering is in 1945 geboren te Son en Breugel en heeft aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg gestudeerd (tekenen/ schilderen en kunst­geschiedenis). Nico Molenkamp was daar haar belang­rijkste schilder­docent.

Nu heeft ze haar eigen schilderschool in Millingen a/d Rijn en gaf dertig jaar les aan het Stedelijk Centrum voor Kunst en Cultuur in Nijmegen, naast gast­docentschappen op beroeps­opleidingen. Als docente is ze bevlogen in het begeleiden van jonge vakgenoten.

Als beeldend kunstenaar is ze inten­sief werkend aan de uitvoering van schilder­opdrachten (portret­ten, land­schappen, recon­structies van historische gebouwen, scheidings­wanden, muur­schilderingen) en vrij werk. Ze heeft een voor­liefde voor land­schappen en portret­ten, zowel figu­ratief als geabstraheerd. Het rivieren­landschap, waar zij woont is vaak de aan­leiding voor studies en abstracte verwerkingen ervan.

U kunt per mail contact met haar opnemen: marjolijnrigtering@upcmail.nl


Programma

Dag 1:
U reist op eigen gelegenheid of samen met Marjolijn naar Kalandor Resort in Hongarije. De eerste avond eet u al op tijd, omdat Marjolijn na de maaltijd een eerste korte tekenoefening met u gaat doen.

Dag 2:
Deze dag kunt u de omgeving ontdekken en wordt er dicht bij het resort gewerkt. U luncht en dineert hier gezamenlijk met uw medecursisten.

Dag 3:
De derde dag maken we een wandeling in de omgeving over de heuvels en door het bos. Halverwege de wandeling staat er een uitgebreide picknick voor u klaar en kunt u de omgeving tekenen en schilderen.

Dag 4:
Vandaag gaat u naar Keszthely, de hoofdstad van het Balatonmeer. Eerst bezoekt u de markt en daarna het Kasteel van Keszthely, waar u een rondleiding krijgt. In het park van dit kasteel is er tijd om te werken.

Dag 5:
In Héviz ligt het grootste thermaalmeer van Europa. De samenstelling van dit vulkanische meer werkt heilzaam.


Vandaag kunt u hier, wanneer u dat wilt, gaan zwemmen en is er ook tijd voor een lekkere massage, pedicure of manicure. Bij dit meer gaan we vandaag tekenen en schilderen.

Dag 6:
Deze dag bezoekt u een prachtig (KOI)karpermeer in het hart van het stadje Tapolca. Hier bezoekt u ook het museum van László Marton, een bekend Hongaars beeldend kunstenaar. Het stadsgezicht aan de oever van dit stadsmeer gaan we proberen op papier vast te leggen. Wanneer er tijd voor is bezoekt u ook de ruďne van Szigliget dat een prachtig uitzicht geeft over het Balatonmeer.

Dag 7:
Vandaag krijgt u de gelegenheid om al uw tekeningen en schilderijen af te werken. De kunstwerken worden in passepartout gezet en daarna geëxposeerd in ons boven restaurant. Voor het avondeten is er gelegenheid om elkaars werk te bewonderen.

Dag 8:
Tijd om afscheid te nemen en weer huiswaarts te gaan. U reist zelfstandig of u gaat met Marjolijn mee terug naar Eindhoven. Natuurlijk kunt u er ook nog een paar dagen aanplakken in Kalandor Resort.Bij het arrangement is het volgende inbegrepen:
- Zeven overnachtingen in een van onze accommodaties
- Dagelijks ontbijt en diner en een lunch op dag 2, 3 en 7
- Wijn, bier, water en sap tijdens de lunch en het diner
- Vervoer van en naar de excursies (gezamelijke huurauto)
- Les en begeleiding van beeldend kunstenaar Marjolijn Rigtering
- Alle schildermaterialen

Niet inbegrepen:
- De reis van en naar Kalandor Resort
- Lunches op dag 1, 4, 5 en 6
- Entree geld voor de musea en welness
- Drankjes buiten de maaltijden op het resort
- benzinekosten huurauto

datum: 20-06-2014  t/m  27-06-2014        
prijs: € 479,00
Wij rekenen géén reserverings-, boekings- en schoonmaakkosten en geen toeristenbelasting .

partners
Wanneer uw reispartner mee wilt komen, maar niet aan de cursus deel wilt nemen dan kan dit ook. Het arrangement kost in dat geval € 299,00 voor uw partner.

meer informatie:info@kalandor.nlRESERVEREN


© 2015 Kalandor Resort
alle rechten voorbehouden