introductie Kalandor Resort
accommodaties
Kalandor is een kleinschalig vakantieresort dat in 2008 zijn poorten heeft geopend. Op een terrein van ruim 5.000 m² vindt u, naast de gerestaureerde boerderij en de wijnkelder, twee vakantiehuisjes, twee blokhutten en een ruime villa. In en rond Kalandor zijn volop faciliteiten aanwezig voor zowel een actieve als ontspannen vakantie. In de wijnkelder van Kalandor is het restaurant gevestigd. 's Morgens staat hier het ontbijtbuffet klaar. Voor de wijnkelder vindt u een ruim terras en een buitenlounge; in ons buitenrestaurant kunt u genieten van regionale en internatonale gerechten.
Kalandor heeft drie soorten verblijven: twee vakantiehuisjes, twee blokhutten en een villa. Elke accommodatie is voorzien van alle benodigde faciliteiten, zoals een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel en een keukenblok met koelkast, kookplaatje en waterkoker voor het bereiden van een eenvoudige maaltijd.vakantiehuisje
RESERVEER
blokhut
RESERVEER
villa
RESERVEER
De twee huisjes hebben een knusse en sfeervolle uitstraling en zijn ingericht met authentieke elementen. In het leef­gedeelte staan een keuken­blok en een eet­hoek. Er zijn twee aparte slaap­ruimtes: een slaap­kamer met een tweepersoons­bed en twee losse bedden op de open zolder die u via een trap kunt bereiken. De huisjes hebbem een bad­kamer met douche en was­tafel en een apart toilet. Ieder huisje heeft een eigen terras met tuinset.

De huisjes zijn geschikt voor vier personen. Daarnaast kunnen wij een babyledikantje of kinderbed plaatsen in een van de slaapkamers.

Bekijk hier de extra foto's.U huurt dit huisje voor €18,00 per persoon per nacht (inclusief ontbijt), op basis van vier personen.

Reserveren? klik hier
De twee blok­hutten hebben een stoere en gezellige uitstraling. In de grote open ruimte bevindt zich een ruime slaapstede (voor twee personen) die met een gordijn eenvoudig af te schermen is, zodat een apart slaapgedeelte ontstaat. In de blok­hutten kunnen twee extra bed­den geplaatst worden. Verder vindt u in de blok­hut een bad­kamer met douche, was­tafel en toilet, een keuken­blok, een eethoek en een kleding­kast. Om de blok­hut heen ligt een ruime tuin met terras, eet­tafel en lig­stoelen.

In de blok­hutten is plaats voor twee tot vier per­sonen.

Bekijk hier de extra foto's.U huurt deze blokhut voor €18,00 per persoon per nacht (inclusief ontbijt), op basis van vier personen.

Reserveren? klik hier
Centraal in het park staat onze nieuwe sfeervolle villa. In de ruime woon­kamer vindt u een keuken­blok, een grote eet­tafel en een royale zithoek. Er zijn drie twee­persoons­slaap­kamers. Vanuit de grote slaap­kamer en de woon­kamer heeft u een prachtig uit­zicht over ons resort en de val­lei. De villa heeft twee bad­kamers met douche, was­tafel en toilet en is daardoor ideaal voor n of meer­dere gezin­nen.
De villa is geschikt voor maximaal zes personen.

Bekijk hier de extra foto's.U huurt deze villa voor €17,85 per persoon per nacht (inclusief ontbijt), op basis van zes personen.

Reserveren? klik hier

eten
In het restaurant van Kalandor werken we zo veel mogelijk met verse producten van de lokale markt of uit eigen tuin. Dicht bij ons terrein hebben we meerdere boomgaarden met kersen-, abrikozen-, pruimen- en walnoot­bomen. Voor de maaltijden gebruiken we indien mogelijk Hongaars vlees van top­kwaliteit.

Het ontbijtbuffet bestaat uit vers brood, koffie, thee, melk, eieren, kaas, vleeswaren, ontbijtgranen, honing, zelfgemaakte jam, vruchtensappen en yoghurt. Het ontbijt is bij het verblijf inbegrepen.
Vanaf ongeveer twaalf euro per persoon kunt u op de meeste avonden aanschuiven voor een traditionele Hongaarse maaltijd of barbecue. Bij de maaltijd serveren wij altijd een gratis pálinká of een zelf gemaakt likeurtje.

In de lounge en het restaurant schenken we bier, wijn, fris­dranken, vruchten­sappen, Pálinka en zelfgemaakte siropen, zoals kersensiroop en onze zeer populaire Bodza. Op onze wijnkaart staan diverse witte en rode schenk­wijnen uit eigen regio. Naast de bekende Szürkebarát en Tokaj zijn ook diverse Hongaarse mousserende wijnen bij ons te verkrijgen.
service
Service is het kernbegrip van ons resort. Wij zullen alles, binnen onze mogelijkheden, in het werk stellen om u een ontspannen en comfortabele vakantie te bieden. Dit doen wij o.a. door op ons terrein zoveel mogelijk faciliteiten beschikbaar te stellen. Er is een wasserij, waar u tegen een kleine vergoeding gebruik kunt maken van een wasmachine en een strijkijzer. Bij aankomst is uw bed gedekt en ontvangt u per persoon twee bad­handdoeken en u vindt in iedere accommodatie twee thee­doeken en twee keuken­doeken. Als deze vuil zijn, kunt u deze tegen een bijdrage in de waskosten omwisselen.
U kunt altijd gebruik maken van onze kennis over Hongarije en de streek rond Kalandor in het bijzonder. Wij kunnen u alles vertellen over de activiteiten in de buurt van het resort, de markten van die dag, de mogelijkheden om te zwemmen, te sporten, te shoppen of te wandelen. ’s Morgens bij het ontbijt nemen wij uitgebreid de tijd om u te informeren en mogelijk te adviseren.activiteiten, natuur, rust en cultuur
wandelen en fietsen
Natuurlijk is er op het terrein van Kalandor volop te beleven. In de voormalige wijnkelder vindt u een computer met (gratis) internet, een televisie met Nederlands­talige zenders en een dvd-speler. Daar­naast zijn er volop gezel­schaps­spel­letjes beschik­baar en kunt u gratis boeken lenen uit onze grote biblio­theek. In de kelder hebben we ook een klein winkeltje waar u onze zelfgemaakte producten kunt proeven en kopen. Op het terras voor de kelder kunt u gratis gebruik maken van WIFI.

In de tuin op het resort vindt u grote gras­velden, een ruim zonneterras en een overdekte lounge met een schommelbank een loungebed en hang­matten om lekker te luieren en te genieten van de zon of het mooie uitzicht. Bij het zonneterras is een buitendouche en spartelbad om lekker even af te koelen. Op al deze plekjes kunt u zich terug­trekken om een boek te lezen of een lekker dutje te doen en kunnen de kinderen heerlijk ravotten. En vergeet 's avonds niet naar boven te kijken, hier ziet u nog echt een overvolle sterrenhemel!

Binnen een afstand van vijf kilometer vindt u een groot zwem- en vismeer, een manege, en een modern binnen- en buiten­zwembad met glijbanen, bronbaden en sauna’s. Op loopafstand ligt een gloednieuw welness­centrum met zwembad, sauna, stoombad en massage­mogelijkheden. Bovendien ligt Kalandor op slechts twintig minuten rijden van het Balatonmeer. In de omgeving bevinden zich diverse leuke plaatsjes, zoals Hévíz en Keszthely, met gezellige winkelstraatjes, restaurantjes, terrasjes, markten en beziens­waardigheden. U kunt zelfs een bezoek brengen aan een Boeddhistische tempel.
Kalandor ligt in een natuur­rijke omgeving. Direct vanuit ons resort kunt u kilo­meters­lange wande­lingen maken door bossen en over heuvels. Of u nu even de benen wilt strekken of een hele dag­tocht wilt maken: de moge­lijk­heden zijn onbeperkt. Ook voor tochten met de mountain­bike is onze omgeving door de heuvels, dalen, bossen en weides zowel voor de beginnende als de gevorderde mountain­biker zeer geschikt.

Natuurlijk kunt u ons resort ook gebruiken als uitgangs­punt voor uw fiets­tochten. In alle wind­richtingen liggen prachtige fiets­routes op u te wachten met voldoende terrasjes en beziens­waardig­heden op u pad om even te kunnen ontspannen. En wanneer u uw zwem­spullen meeneemt kunt u altijd een frisse duik nemen in een meertje of rivier. Wanneer u zelf geen fiets heeft dan kunt u die huren dichtbij het Balatonmeer, vanwaar er ook vele mooie fiets­tochten te maken zijn. Wij kunnen u uitgebreid adviseren over de vele wandel- en fietsroutes en wij beschikken over meerdere routekaarten.prijzen
De prijzen in onderstaande tabel zijn per nacht per accommodatie en gelden voor seizoen 2016, van     1 mei tot 1 oktober.Wij berekenen geen reserverings- of boekingskosten. De prijzen zijn het gehele seizoen gelijk.

Kinderen van drie jaar en jonger verblijven gratis bij Kalandor. Kinderen van vier jaar en ouder worden vol berekend. Bij de prijs is het ontbijtbuffet inbegrepen.
Voor de volgende diensten dient u apart te betalen:Bij aankomst is uw bed gedekt en ontvangt u per persoon twee bad­handdoeken en per accommodatie twee theedoeken en twee keukendoeken. Deze eerste complete linnenset is gratis. Schoon linnengoed kunt u zelf meebrengen of bij ons huren. Bij inlevering van het gebruikte linnen, kunt u schoon linnen verkrijgen tegen bovenstaande tarieven. Het is overigens niet toegestaan het linnen van Kalandor zelf te wassen.


honden
Honden zijn bij Kalandor van harte welkom, hun verblijf is gratis! Wanneer de andere gasten er géén last van hebben, mag uw hond op ons terrein loslopen.
Kijk voor de details wel even naar de algemene voorwaarden.speciale wensen
Wilt u buiten het seizoen of met grotere gezelschappen Kalandor Resort bezoeken? Wij kunnen een compleet programma samenstellen met excursies, vervoer en maaltijden (ontbijt, lunch en warme maaltijd). Als u komt met minimaal acht personen voor minimaal één week, dan kunt u ook buiten het seizoen boeken.
Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we een voorstel op maat kunnen maken.twee minuten
In de zomer van 2009 heeft een cameraploeg van de Vlaamse televisie het volgende filmpje van ons resort gemaakt. Een goede indruk... in slechts twee minuten! Bedankt Hilde en Anton Cogen.

meer dan een Bed & Breakfast
Kalandor Resort heeft zichzelf in twee jaar neergezet als een sfeervolle Bed & Breakfast. Inmiddels zijn we echter meer dan dat. We zijn uitgegroeid tot een kleinschalig vakantiepark waar u terecht kunt voor een volwaardige vakantie. Of u er op trekt of lekker de hele dag op het resort wilt blijven wij bieden u een complete vakantie waarin u zich heerlijk kunt ontspannen en laten verwennen.

ervaringen van onze gasten
reserveren
adres en route
Klik hier om in ons gastenboek te kijken. Hier leest u hoe onze gasten hun verblijf bij Kalandor Resort hebben ervaren.
U bent van harte welkom op ons resort! Komt u een keer langs? Klik hier om een reservering aan te vragen.
Kalandor Resort
Örvényeshegy 14
8782 Zalacsány
Hongarije

telefoon: 0036 83 336 173

Klik hier voor een routebeschrijving.Kijk ook eens op ons weblog voor extra informatie rond Kalandor Resort!

In de di­rec­te om­ge­ving van Ka­lan­dor Resort kunt u ki­lo­me­ters­lan­ge bos­wan­de­lin­gen of fiets­toch­ten ma­ken. U komt leu­ke plaats­jes te­gen als H­vz en Kesz­the­ly, met ge­zel­li­ge ter­ras­jes, res­taurant­jes, win­kel­straat­jes en mark­ten. Bin­nen een straal van vijf ki­lo­me­ter vindt u een groot zwem- en vis­meer, een ma­ne­ge en een mo­dern bui­ten- en bin­nen­zwem­bad met glij­ba­nen, bron­ba­den en sau­nas. U kunt zelfs een be­zoek bren­gen aan een Boed­dhis­ti­sche tem­pel. En op slechts twin­tig mi­nu­ten rij­den ligt het over­be­ken­de Ba­la­ton­meer...Meer over de di­rec­te om­ge­ving van Ka­lan­dor Re­sort leest u hier.
Paprika, por­se­lein en p­lin­ka. Gou­lash, sala­mi en uni­cum. Din­gen die u niet mag mis­sen als u met va­kan­tie naar Hon­ga­rije gaat. Hon­ga­rije heeft voor elk wat wils: naast een rij­ke his­to­rie heeft dit land niet al­leen uit­ge­strek­te vlak­tes, azuur­blau­we me­ren en glooi­en­de heu­vels, maar ook een brui­sen­de hoofd­stad (Boe­da­pest). Laat u ver­ras­sen door de Hon­gaar­se boe­ren­keuken in een kli­maat met war­me, dro­ge zo­mers.
Kortom: Hongarije zal uw ver­wach­tingen over­treffen. Echt een land om zelf te ont­dekken...Wat u niet mag mis­sen en wat u moet we­ten over Hon­ga­rije leest u hier.

2015 Kalandor Resort
alle rechten voorbehouden